World Blockchain Summit Dubai ByteDex hakkında konuşması (TÜRKÇE ÇEVİRİ) - ByteDex

World Blockchain Summit Dubai ByteDex hakkında konuşması (TÜRKÇE ÇEVİRİ)

CEO İsmail Köseoğlu 
World Blockchain Summit 
Dubai 
ByteDex hakkında konuşması 
 
…….Sistemdeki temel bileşenlerimiz, ana ürünlerimiz; Byte Exchange, Byte Wallet ve gelecek yıl hizmete alacağımız çift katmanlı Blockchain olan Byte Chain’dir.  
ByteDex Projesi ile başarmaya çalıştığımız iş temel olarak şudur:  
Kripto ticaretinde temel sorun şudur aslında: Kripto varlıklarla merkezi borsalarda ticaret yapmak istediğinizde Tokenlarınızı merkezi borsaların cüzdanlarına göndermiş oluyorsunuz, peki bu Blockchain sisteminde aslında ne anlama gelmektedir?  
Bu aslında şudur: sahip olduğunuz kripto varlıklar üzerindeki sahiplik yetkinizi bir başkasına, tanıyıp bilmediğiniz bir başka kuruma devretmiş oluyorsunuz! 
Daha önce söylediğim gibi ben Türkiye’den katılıyorum zirveye.  
Ülkemde 3 ay önce (aylar önce) ikinci büyük borsanın sahibi kullanıcıların 110 milyon dolarını çaldı ve ülkeden kaçıp gitti!  
İşte biz temelde bu tür sorunları ortadan kaldırıyoruz. Bunun için artık, kullanıcılar kendi kişisel cüzdanları ile borsada doğrudan işlem yapacaklar, varlıkları üzerindeki sahiplik yetkilerini kimseye vermek zorunda kalmayacaklar. 
Bunun yanında Byte Exchange içerisinde başka önemli özelliklere de sahibiz; bunlardan birisi Tokenlauncher.  
Yine start up programlarımız olacak ve burada gelecek vadeden projeleri desteklemiş olacağız. Aslında launchpad özelliği olan tokanlauncerda gelecek vadeden projelere ve bu projelerin tokenlerının tüm dünyaya dağıtımı konusunda destek vereceğiz. 
Diğer bir ürünümüz ise ByteWallet.  
ByteW noncustodial, multisign özellikli bir kişisel cüzdan olup kullanıcılar bu cüzdan ile Byte Exchange’e doğrudan bağlantı kurabilecekler ve işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler.  
ByteW’nin bunun dışında kendisine has önemli bir özelliği var; ByteW ile tüm swap borsalarına doğrudan bağlantı da kurulabilmekte. Ve böylece yine bizim OTC programı vasıtasıyla borsamızda listelenmemiş bile olsa kullanıcılar yüksek fiyat etkisi ve slippage ödemeden farklı ağlardaki tokenları alıp satabilecekler bu da yine bizim uyguladığımız yeniliklerden bir tanesi olmuş olacak. 
Bizim Byte Exchangede ve genel olarak ByteDex projesinde ortaya koyduğumuz en önemli konu şudur: ByteDex topluluk temelli bir projedir.  
Ne demek topluluk merkezli proje derseniz aslında topluluk ByteDex’te hissedar gibi bir anlama sahiptir.  
Kullanıcılar sistemde bext tokenlarını stake ettiklerinde ByteDex sisteminin net gelirlerinin yüzde elliye kadarını Stake miktar ve zamanına göre elde etmiş olacaklar.  
Bu da dünyada bir ilk olacak!  
Çünkü kullanıcılar BEXT tokena sahip olarak tüm ByteDex platformunun gelirlerinden pay sahibi olma şansına kavuşmuş olacaklar.  
Bunun da ötesinde farklı ülkelerde ByteDex toplulukları oluşturmak istiyoruz. Her ülke kendi topluluk liderini kendisi seçebilecek ve bu topluluk liderleri (2 yıl boyunca) doğrudan ByteDex yönetimine katılma hakkını kazanacak.  
Ayrıca topluluk bulunan bir ülkenin ByteDex sistemine kazandırdığı net gelirlerin yüzde yirmisi de bu ülkedeki topluluğun desteklenmesi için kullanılacak.  
Aslında pek çok projede topluluk gerçeği var, ancak bizim topluluğumuz ayrıca ByteDex projesinin yönetimine katılımcı ve gelirlerden pay sahibi almış olmakla sistemin tam olarak bir parçası olmuş olacak.  
Bunun ötesinde ByteDex olarak kendi teknolojimiz ve kendi stratejimizle ByteDex’i tüm dünyaya yaymış olacağız.  
Burada, Duabi’de WBS’de pek çok proje sahibi ve yerel yöneticilerle çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Bunların neticesi olarak Körfez ülkelerine hitap edecek olan (ve yerel dilde hizmet verecek olan) ByteDex Gulf projesi hakkında görüş birliğine vardık. Bu anlamda WBS düzenleyicilerine bu fırsatı yakalamamıza vesile oldukları için teşekkür etmek istiyoruz. 
ByteDex olarak insanlara, size, çok önemli bir fırsat sunuyoruz; kendi kripto ticaretinizi kendi denetim ve gözetiminizde (3. Şahıs ve kurumlara yetki vermeksizin) yapma imkanı sunuyoruz. 
Ne demek istediğimi tam olarak anladınız değil mi? 
Sizlere merkezi bir altyapı konforunda çalışan ancak kripto varlıklarınızın sahipliğini

kimseye vermeden kripto ticareti yapma fırsatı sunuyoruz. 
Kripto market verilerini toplayan CMC, CGC ya da diğer hizmet sağlayıcılara baktığınızda şunu göreceksiniz; Borsaların çoğu muazzam paralar topluyorlar fakat bizler yani kullanıcılar, sizler bu toplanan paralardan hiçbir şey kazanmadan sadece kripto ticareti yapmış oluyorsunuz.  
Hakikatte bu şekilde hiçbir borsanın gerçekte bir parçası olmuyorsunuz. Gerçekte bu borsaların gelirlerinden hiçbir pay almıyorsunuz.  
Fakat ByteDex’te işte size bu imkanı sunuyoruz. Yalnızca bir kullanıcı olmuş olsanız bile ByteDext’e bu sistemin bir parçası olmuş oluyorsunuz, sıradan bir kullanıcı olarak da ByteDex’te gelir kazanma fırsatı yakalıyorsunuz ve buna ek olarak kripto varlıklarınızın borsada heklenme ihtimalini de ortadan kaldırmış oluyoruz. 
Hemen her gün borsaların heklendiğine dair haberler okuyorsunuz, duyuyorsunuz; peki gerçekten bu borsalar heklendi mi yoksa sahipleri tarafından içleri mi boşaltıldı, bunu kesin olarak bilebiliyor musunuz?  
Bunu nasıl ispat ve tespit edebilirisiniz ki? 
Siz bunu tespit edebilir misiniz? Hayır! 
Ya ben? Hayır ben de edemem! 
Kripto dünyasının arka planında, yani sahnenin arkasını görebilen birisi olarak şu gerçeği sizlere söylemek istiyorum, orada gerçekte ne olduğunu bilmiyorsunuz! 
Tek bir yol var yalnızca tek bir yol (arka planda kripto varlıklarınız hakkında olup bitenleri engelleyebilmeniz için) o yolda şudur:  
Kripto varlıklarınız üzerindeki sahipliğinizi hiç kimseye devretmeyin, varlıklarınızın sahipliği elinizde kalsın. Kripto varlıklarınızı koruyabilmeniz için bugün geliştirilmiş başka bir teknoloji farklı bir çözüm yolu yok! Kripto varlıklarınızı korumanızın tek yolu onların gözetim ve denetimini elinizden bırakmamanızdır!  
Bunu yapmazsanız aslında bu şuna benzer, evinizi satmak istiyorsunuz ama satışla ilgili tüm vekaletinizi, tapunuzu tutup emlakçının eline teslim etmişsiniz!  
Böyle bir şeyi gerçek hayatta hiç yapar mısınız?  
Hayır Mı?  
Ama şu anda kripto ticareti yaparken yaptığınız şey aslında tam olarak bu!  
Aslında Blockchain’de olan şudur, bir işlem yaptığınızda tokenlar hiçbir yerden hiçbir yere gitmez! Yalnızca olan tokenlar üzerindeki sahiplik yetkisinin değişmesidir.  
Byte Exchange ile biz bu sorunu ortadan kaldırıyoruz. Sizleri ByteDex ekosisteminin gerçek bir parçası yapıyoruz, buradan gelir elde etmek fırsatını sunuyoruz aynı zamanda bu projenin yönetimine katılma fırsatınız oluyor.  
Burada temsilcilikten ya da buna benzer bir şeyden değil gerçekten Bytedex yönetiminde (yukarıda açıkladığım gibi) söz sahibi olmanızı sağlıyoruz. 
Bir kez daha, Bir dakika, bir dakika…. 
Şunu bir kere daha söylemek istiyorum.  
Arkadaşlar, Bytedex’le büyük bir iş gerçekleştiriyoruz.  
Ve burada ne yaptığımız sizlere anlatmak için bulunuyorum.  
Bize katılmanızı istiyorum.  
Bizim tokenımızı almak ya da bizi desteklemek anlamında söylemiyorum bunu, yalnızca tanıdığınız insanlara şunu söylemenizi istiyorum  
‘’kripto ticareti yaparken varlıklarımızın sahiplik yetkisini kimseye vermek istemiyoruz ve bu borsalar heklendiğinde ya da kimlik bilgilerimiz çalındığında bunun faturasını kullanıcılar olarak bizler ödemek istemiyoruz, bilgilerimizi kim çaldırdıysa, kim varlıklarımızın heklenmesine neden olduysa faturasını da onlar ödesin!’’ 
Bext token bizim tokenımız ve bext gelecektir! , 
Teşekkürler….

Post a Comment

0 Comments