Balina nedir ve kripto para birimlerini nasıl etkiler? - ByteDex

Balina nedir ve kripto para birimlerini nasıl etkiler?


Balina nedir ve kripto para birimlerini nasıl etkiler?


Balina elinde yüksek hacimde kripto para coin bulunduran yada yüksek alımlar yapabilecek maddi kaynağa sahip şahıs yada kuruluşlardır.

Ellerinde yüksek miktarda hacim alım gücü ve kripto para bulundurduklarindan piyasada manipületif işlemler yapabilirler.

Piyasadaki fiyatları istedikleri gibi değistire bilirler.Özelliklede küçük ve kripto para işlemlerine yeni başlamış acemi yatırımcıları hedef alırlar.Trade etmeye yeni başlayan bir yatırımcının balina işlemlerini anlaması çok zordur.

Öncelikle tuzağa düşmemek adına bu balinaları çok iyi tanımamız şarttır.Balina nasıl düşünür ve bu işlemlerdeki mantık nedir nasıl yapılır. Bunları bilmek bir trade için olmazsa olmazıdır.Sunu bilmek gerekirki balinanın amacı kısa vadede kar etmek değildir.Herhangi bir kripto para fiyatını kontrol altında tutmayı amaçlar.Piyasayı kontrol edebilmek için hangi kripto para ise büyük miktarda toplayıp ellerinde tutmak isterler,zaten elinde istediği kadar coin varsa fiyatı istedikleri gibi aşağı yukarı hareket eğitebiliyorlar.Dolayısıyla balina uzun vadede katbekat kar eder.

Balina hicbir zaman alım yaparken fiyatın yükselmesini istemez. Bundan dolayı piyasaya olumsuz haber pompalar ve piyasanın düşmesini ister .Piyasada satışlar oldukça balinada alim yapmaya baslar ,tabi bu balina bunu tek elden toplamaz ekip olarak çalışır.Balina alim yaparken olumsuz haberlerden etkilenen yatırımcı satış yapar ve coin in fiyatı çok fazla değismez.Piyasanın düşmesini sağlayan sadece olumsuz haberler değildir balinaların emrinde çalışan ve piyasaya analiz yapan kişileri kullanırlar.Bu analistler Piyasanın şu konudan etkileneceğini ve düşüş olabileceğini heryerde milletin kafasına sokar ve yatırımcıyı panikletir.

Peki bu durum nasıl farkedebilir burada yapmamız gereken hacimi kontrol etmek hacimde çok büyük değişimler olur fakat bakarsınız fiyatta bir değişiklik yok,bildiğiniz gibi hakimlerdeki büyük değişiklikler fiyat değişiminin habercisidir. Fakat hacim inanılmaz hareketli .Bu durum da o kripto paranın toplandiğinin işareti olabilir."Olabilir diyorum".Ancak her hacim artığindada o coin in toplandığı anlamına gelmez. hacim yükseliyor fakat fiyat değismiyor bu sekil bir hareket gördünüz  dikkatli olup panik yapmadan belli bir zaman piyasayı takip etmenizi öneriririm.

Post a Comment

0 Comments