1-Pump-Dump peşinde koşmak
Bu tarz oluşumlarda kazanan her zaman bu organizasyonu yapan ekipler olmaktadır. Siz bir kripto para almaya başladığınızda aslında diğerleri çoktan satmaya başlamış olabilir ve sizin almış olduğunuz kripto para o anda çok pahalı olabilir. Dolayısıyla bu tarz organizasyonlardan mümkün olduğunca kaçınmanız gerekiyor. Yoksa 100 liraya aldığınız kripto parayı 20 liraya satmak zorunda kalabilirsiniz.
2-Duygusal kararlar vermek
Bir kripto parayı alabilirsiniz, satabilirsiniz, kar edebilirsiniz, zarar edebilirsiniz ancak bir kripto paraya duygusal olarak bağlanmamalısınız. Kendinizi ticari olarak devam etmek zorunda hissediyorsanız bir süre daha devam edin ama kripto para borsasına girerken hem bir giriş hedefiniz olsun hem de bir çıkış hedefiniz olsun. Ben bu yatırımı çok sevdim bunda kalacağım diye ısrar etmeyin.
3-Acelecilik
Kripto para borsalarında çok hızlı olmamız gerekebiliyor. Doğası gereği kripto para borsaları 24 saat çalışıyor. Ama acelecilik her zaman sizin yararınıza olmayabilir. Örneğin yanlış bir cüzdana farklı bir kripto parayı gönderebilirsiniz. Bu hata yüzünden o kripto parayı bir daha kullanamazsınız. Dolayısıyla bir cüzdana kripto para gönderirken mutlaka hem gönderdiğiniz cüzdan çalışıyor mu diye hem de cüzdan adresi doğru mu diye kontrol etmelisiniz.
İkinci büyük hata ise alım satımlarda gerçekleşiyor. Örneğin bir kripto paranın satışını gerçekleştirirken kripto paranın değeri 1 dolar ama siz oraya yanlışlıkla 0.01 dolar yazıp o kripto parayı değerinin çok altında satabilirsiniz. Bu da size maddi kayıplar olarak yansıyabilir. Dolayısıyla yine alım satımlarda da aceleci davranmayıp girdiğiniz rakamları mutlaka kontrol etmelisiniz.
4-Gereksiz özgüven
Kripto para borsası ve özellikle günlük ticaret yeni yeni oturmaya başlayan bir piyasa durumunda. Bu piyasada hiçbir zaman ben bu işi tamamen öğrendim. Ben bu yaptığımdan kesin eminim gibi düşünceleriniz olmasın. Yatırım yaparken ben bu kripto paradan kesin para kazanacağım diye düşünebilirsiniz. Ancak belki de destekçi işlemi erteleyecek ya da koyduğu hedefi iki ay daha yerine getiremeyecek. Bu yüzden yatırım yaparken dikkatli olun. Yani Yani kripto para borsasında hiçbir zaman gereksiz öz güvene kapılmayın.
5-Vakit Nakittir
Kripto piyasasında bir haftada yaşanan olaylar ve gelişmeler geleneksel sermaye piyasalarındaki üç aya eşit. Kripto para piyasasının derin ve dalgalı sularında yüzmek isteyen bir kişi gelişmeleri günlük olarak takip etmesi yetmez saatlik olarak piyasada ne olup ne bittiğini bilmek zorundadır. Hâl böyle olunca kripto para piyasasına çok fazla zaman ayırmak zorunda kalabilirsiniz. Çoğu durumda günlük alım satım yapmak yerine uzun vadeli bir yatırımcı olmak size daha çok fayda sağlar. Zaten diğer durumda da kısa vadeli yatırımcı olmanız her gün işlem alım satım yapmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Esasen yatırım yaptığınız veya yapmayı planladığınız varlığın hedefine ulaşması dakikalar, saatler veya aylar sürebilir. Bu nedenle işlem açmayı planladığınızda o an piyasaya ne kadar zamanınızı ayırabileceğinizi düşünün.
0 Comments