Kripto para terimleri nelerdir ? - ByteDex

Kripto para terimleri nelerdir ?


Kripto Para terimleri nelerdir.

Bir kripto para cüzdanı, kripto para kullanıcılarının dijital varlıklarını depolamasına ve almasına izin veren bir uygulamadır. Geleneksel para birimlerinde olduğu gibi, paranızı saklamak için bir cüzdana ihtiyacınız yoktur. Bir kullanıcı BEXT gibi bir kripto para birimi aldığında, onu bir kripto para cüzdanında saklayabilir ve işlem yapmak için bu cüzdanı kullanabilir. 

Adress ;
Kripto para ağlarında ödeme alabilmek ve yapabilmek için kullanılan şifreli bir karakter bütünüdür. Banka hesaplarına ait olan IBAN numarası ile aynı işlevi görür.

ERC20 ;
Ethereum ağını kullanacak olan bütün kripto paraların uyması gereken kurallara ERC20 denir. Bu kuralları uygulayarak Ethereum ağı üzerinden üretilen altcoinler yine bu kuralı destekleyen cüzdanlarda depolanabilir.

Altcoin ;
Bitcoin'in haricindeki bütün kripto paralara verilen genel isimdir. "Alternative Coin"'in kısatlması olarak kullanılmıştır.

Ayı Piyasası ;
Piyasanın düşüş yönünde olduğunu ve ilerleyen günlerde de düşüş yönünde olabileceğini ifade eden terimdir.

Boğa piyasası ;
Piyasanın yükseliş yönünde olduğunu ve ilerleyen günlerde de yükseliş yönünde olabileceğini ifade eden terimdir.

Cryptocurrency ;
"Kripto Para"nın İngilizce dilindeki karşılığıdır. "Genesis Block"
Bir blok zincirinin oluşturulan ilk bloğuna bu isim verilir.

HODL ;
İngilizce "tut" kelimesinin karşılığı olarak çıkmıştır. Bu bir kripto paranın uzun süre elde tutulması ve beklenmesi anlamına gelir.

FUD ;
Özellikle kripto para piyasaları ile sıkça duyulan bu terim insanları endişelerini körükleyerek panik satış yapmalarını sağlamaya denir. Türkçe'ye “Korku, Belirsizlik ve Şüphe" olarak çevrilir.

FOMO ;
Türkçe'ye fırsatı kaçırma korkusu olarak çevirebileceğimiz FOMO  kripto paralar ile alakalı olarak da kullanılan bir terimdir. Yükselen bir ürüne fırsatı kaybedeceğim korkusu ile alış yapma durumuna denir.


Arbitraj ;
Sadece kripto para piyasalarında değil alıp satılan tüm emtialarda olabilen farklı borsalarda oluşan anlık fiyat farkını ifade eden alım satım işlemine denir.

Post a Comment

0 Comments