2FA nedir? - ByteDex

2FA nedir?

İki faktörlü kimlik doğrulama temel olarak hesaplarımıza gireceğimizde ikinci bir güvenlik adımı kullanılmasından ibarettir. Genelde telefona gönderilen bir SMS ile parolanın yanında bir kod girilmesi biçiminde uygulanan 2FA ekstra bir güvenlik katmanı oluşturur. Buna ek olarak google authenticator'da kullanıla bilir.

Byte Exchange ve diğer borsalarda neden 2FA kullanmalıyız?

2FA ne gibi avantajları ve dezavantajları vardır ?

Bu yöntemi kullanmak, bize borsalarda ekstra güvenlik sağlar ;

Diyelim bir şekilde e-mail adresiniz başkalarının eline geçti ve şifrenizi ele geçirdi eğer ki borsa içersinde 2FA iki faktörlü doğrulama kapalı ise sadece maile gelen doğrulama kodu ile çekim yapmasına fırsat verir buda mal varlıklarınızın kaybına sebebiyet verecektir.
Fakat google authenticator aktif olduğunda siz aslında 3.parti bir koruma sistemini aktif hale getirmiş oluyorsunuz. Buda size ciddi şekilde güvenlik katmanı sağlamış oluyor dışarıdan bir kişi borsa hesabına giriş yapmaya çalıştığında , çekim talebi oluşturduğunda dahi mobil cihazlarınızda veyahut tarayıcınızdaki her 30saniyede bir yenilenmiş olan doğrulama kodunu bilemeyecektir herhangi bir işlem yapmasına izin vermeyecektir. 

Google authenticator aktifleştirme işlemi nasıl yapılır?

Google authenticator aktif etmek için öncelikle uygulamasını veyahut eklentisini indirmeniz gerekmektedir. Google authenticator uygulamasını indirdikten sonra borsa içersinde 2FA aktif etmek için bizlere QR kod veyahut anahtar kelimeleri vermektir. Bu kelimeleri girdikten sonra aktif hale gelecektir.

 2FA dezavantajları ;
Verilen bu aktifleştirme anahtar kelimelerini kesinlikle biryerde saklayın.  Daha sonra google authenticator uygulaması içerisinde aktif hale getirin. Gerekirse 2farklı cihazda aynı kelimeler ile giriş yapın. Aksi halde cihazınız arızalandığında 2FA koduna tekrar ulaşmanız mümkün olmayacaktır.
Buda sizlerinde borsaya giriş yapmanıza izin vermeyecektir. Veyahut borsalar içerisinde çekim yapmanıza.

Post a Comment

0 Comments